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sexta-feira, 5 de agosto de 2011

Aromas do Café (Aromas in coffee) II



Chocolate

Este aroma é descrito como uma lembrança do aroma e sabor de pó de cacau e chocolate (incluindo chocolate escuro e chocolate ao leite). O aroma é conhecido como doce.

Caramelo

Lembra o odor e sabor produzido pela caramelização do açúcar sem queimá-lo.

Cereais/Malty

Aromas característicos de cereal e malte. Inclui aromas e sabor de grãos não torrados (incluindo milho torrado, cevada ou trigo), extrato de malte e o aroma e sabor do pão e recentemente. O denominador comum deste aroma é descrito como de grãos: os aromas descritos são agrupados juntos pelos provadores e são usado alternadamente ao avaliar os cafés.

Terra

Este odor característico de terra fresca, solo molhado ou húmus. Às vezes associada ao sabor de batata crua. Considerado um sabor indesejável no café.

Floral

É semelhante para a fragrância das flores. Este aroma é descrito e associado com aroma de tipos diferentes de flores incluindo madressilva, jasmim, Leão e urtigas. É percebido um aroma frutado ou verde intenso, mas raramente encontrado em uma alta intensidade por si só.



Chocolate-Like


This aroma descriptor is reminiscent of the aroma and flavor of cocoa powder and chocolate (including dark chocolate and milk chocolate). The aroma is sometimes referred to as sweet.

Caramel


Reminiscent of the odor and flavor produced when caramelizing sugar without burning it.

Cereal/Malty –Like


It’s aroma characteristic of cereal, malt and toast. It includes scents such as the aroma and flavor of uncooked or roasted grain (including roasted corn, barley or wheat), malt extract and the aroma and flavor of freshly baked bread and freshly made toast. The common denominator of this descriptor is a grain-type aroma: the aromas in this descriptor were grouped together since tasters used these terms interchangeably when evaluating the standards of each.

Earthy


It’s characteristic odor of fresh earth, wet soil or humus. Sometimes is associated with molds and reminiscent of raw potato flavor. It considered an undesirable flavor in coffee.

Floral


It’s similar to the fragrance of flowers. This descriptor is associated with the slight scent of different types of flowers including honeysuckle, jasmine, dandelion and nettles. It is mainly found when an intense fruity or green aroma is perceived, but rarely found in a high intensity by itself.


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