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segunda-feira, 6 de junho de 2011

Visual Guide to the Roast Process(Guia Visual para o processo de torra)

Color is just one of the ways to determine degree of roast. By itself, it is of limited use. When complemented by the audible cues (first and second crack) and the aromas of the roast process, it is extremely informative . Here is a You Tube video showing the color changes that occur during roasting.
There is always a balance between the "roast character" and the "origin character" of the coffee in any roast. In darker roasts, the origin character of the coffee becomes secondary to the flavors of the roast. I subscribe to the idea that the best roast is the one that maximizes all the "origin character"


A cor é apenas uma das maneiras de determinar o grau de torra. Por si só, é de uso limitado. Quando completado pelo audível  (primeiro e segundo crack) e os aromas do processo de torra, é extremamente informativo. Aqui está um You Tube video mostrando as alterações de cor que ocorrem durante o processo de  torra.
Há sempre um equilíbrio entre o caráter da"torra" e o caráter da"origem do café” em qualquer torra. Torras mais escuras, a origem do café torna-se secundário para os sabores. A grande idéia é que a melhor torra é aquela que maximiza a todos os “atributos de origem" do café.

·         1 -Green unroasted coffee (café verde)
·         2-Starting to pale (inicio da torra)
·         3-Early yellow stage (estagio inicial amarelo)
·         4-Yellow-Tan stage (estagio amarelo)
·         5-Light Brown stage (estagio marrom claro)
·         6-Brown Stage (estagio marrom)
·         7-1st crack begins (inicio do primeiro crack)
·         8-1st crack under way (crack em curso)
·         9-1st crack finishes (fim do primeiro crack)
·         10-City+ roast (inicio do segundo crack)
·         11-Full City roast (segundo crack em curso)
·         12-Full City+ roast (fim do estagio do segundo crack)
·         13-Vienna - Light French roast (torra escura )
·         14-Full French roast (torra escura com alto grau de caramelização do café)
·         15-Fully carbonized (estagio de carbonização do grão)
·         16-Imminent fire (combustão iminente)

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