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domingo, 29 de maio de 2011

Consumo de café a longo prazo, moderado é associado com baixa prevalência de diabetes mellitus entre idosos (Long-term, moderate coffee consumption is associated with lower prevalence of diabetes mellitus among elderly)

The authors concluded that "moderate coffee drinking is associated with a lower likelihood of having diabetes, after adjusting for various potential confounders." The authors evaluated the association between coffee drinking, and the prevalence of type 2 diabetes in elderly individuals from the Mediterranean Islands. Participants reported they had consumed coffee for at least 30 years.
MEASUREMENTS: Coffee consumption was assessed every 2 to 4 years through validated questionnaires. RESULTS: The authors documented 1333 new cases of type 2 diabetes in men and 4085 new cases in women. The authors found an inverse association between coffee intake and type 2 diabetes after adjustment for age, body mass index, and other risk factors.
Total caffeine intake from coffee and other sources was associated with a statistically significantly lower risk for diabetes in both men and women. CONCLUSIONS: These data suggest that long-term coffee consumption is associated with a statistically significantly lower risk for type 2 diabetes. 

Os autores concluíram que "beber café moderada é associada a uma baixa probabilidade de ter diabetes, após o ajuste para vários outros potenciais". Os autores avaliaram a associação entre beber o café e a prevalência de diabetes tipo 2 em indivíduos idosos das ilhas do Mediterrâneo. Os participantes relataram que eles tinham consumido café durante pelo menos 30 anos.

MEDIÇÕES: Consumo de café foi avaliado a cada 2 a 4 anos através de questionários validados. RESULTADOS: Os autores documentaram 1333 novos casos de diabetes tipo 2 em homens e 4085 novos casos em mulheres. Os autores encontraram uma associação inversa entre o consumo de café e diabetes tipo 2 após o ajuste para idade, índice de massa corporal e outros fatores de risco. Ingestão total de cafeína do café e outras fontes foi associado com um estatisticamente significativamente  de menor risco de diabetes em homens e mulheres. CONCLUSÕES: Estes dados sugerem que o consumo de café a longo prazo é associado com um estatisticamente significativamente menor risco de diabetes tipo 2.

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